Logo Titel

 

Palamedes

   Laat Uw schip 'vastleggen' in olieverf op linnen of als een gouache op papier.
Het schip waar u het meeste plezier op hebt gehad, het eerste of het laatste schip waarmee u het zeegat uit ging, het hardst op moest werken of Uw partner op hebt ontmoet. Kortom het schip waar je nog over praat.
   Laat Uw schip vereeuwigen op die plaats waar je het wilt: op zee, ten anker in een exotische baai, in een haven, of bijv. varend, zoals de Palamedes, door de Hembrug.
Uw kleinkinderen zullen U er dankbaar voor zijn!

Palamedes

ms Palamedes - olieverf 60 x 80 cm

Palamedes

 

Schilderij ms Armonia

ms. Armonia voor anker
bij Faro de Cabo Tiñoso.

   Een shipspotter op doorreis door Spanje heeft een week lang het ms Armonia voor de deur gehad. Deze bulker uit 2006 voer onder de vlag van de Bahamas. Het schip lag half november 2016 voor anker nabij de vuurtoren 'Faro de Cabo Tiñoso', de anchorage van de Spaanse havenstad Cartagena. Door de steeds wisselde belichting en de veranderde positie van het schip, kon de genoemde shipspotter een fraaie serie foto's maken. Hij vroeg mij om, aan de hand van deze serie, er eens een 'echte Fred Boom' van te maken.
   Voor complete serie foto's voor deze bijzondere opdracht kunt u kijken bij De aanleiding voor een bijzondere opdracht.

 

Schilderij Hr. Ms. Kortenaer Schilderij Hr. Ms. Kortenaer

Hr. Mr. Kortenaer tijdens de slag in de Javazee, februari 1942
Inslag van een Japanse torpedo

Zie ook het artikel in het Noordhollands Dagblad

In eerste instantie heb ik dit schilderij van Hr. Mr. Kortenaer gemaakt t.g.v. van de 75e herdenking van de Slag in de Javazee op maandag 27 februari 2017 in de Kloosterkerk te Den Haag. Daar heb ik gesproken met de laatste, in Nederland wonende, overlevende van deze scheepsramp; Felix Jans. Ik heb hem daarbij een fotokopie van dit schilderij kunnen overhandigen.
Jans vertelde over de aanslag en de wijze waarop hij uiteindelijk de ramp heeft kunnen overleven. Dat heeft mij aangezet het oorspronkelijke schilderij toch wat meer authenticiteit en beleving te geven door het moment van de torpedo-inslag aanschouwelijk te maken.

 

Voor vragen over een eventuele opdracht kunt u contact met mij opnemen via het contact formulier bij de rubriek 'praaien'.